6 fabels tegen voetschimmel

schimmelvoeten

Ik heb voetschimmel! Help?!

Jeuk, jeuk ik heb zo’n jeuk! Voetschimmel is een vervelend en jeukerig gedoe. Het liefste willen we het vermijden, maar soms zit je er toch ineens mee opgescheept. Wat nu?

Wat is voetschimmel?

Voetschimmel is zoals het woord zelf al zegt een schimmel. Deze schimmel bevindt zich voornamelijk op de huid en tussen de tenen. Tussen de tenen is het namelijk vaak warm en vochtig. De schimmel leeft in de hoornlaag. Dit is de bovenste laag van je huid.

Hoe herken ik voetschimmel?

Allereerst zal het enorm kunnen gaan jeuken. Je herkent schimmels tussen de tenen aan kleine schilfers, lichte verweking van de huid, wellicht rode plekjes, kloven en blaasjes. Het is niet zo dat je al deze symptomen moet hebben voor er een diagnose “voetschimmel” kan worden gesteld. Ga voor de zekerheid altijd naar de huisarts.

6 confronterende fabels:

  1. Huishoudmiddelen gebruiken als oplossing voor de schimmel wordt afgeraden. Het kan de huid er beter uit laten zien, maar de schimmel zal zonder de juiste creme niet zomaar verdwijnen.
  2. Voeten baden in een warm bad met soda is ook geen goed idee om te zorgen dat je schimmel weg gaat. Soda is een schoonmaakmiddel en zelf niet werkzaam tegen schimmels. Het kan wel zorgen voor zachte en schone voeten. (Mocht je een badje met soda nemen, zorg dan wel dat je tussen je tenen goed afdroogt. Zorg wel dat je dit in combinatie gebruikt met een creme van de huisarts.
  3. Laatst heb ik ergens gelezen dat broccoli voetschimmel tegen zou gaan. Ook al is het een van de meest gezonde groente die er bestaat, het zal niet helpen tegen voetschimmel. Broccoli is een bron van vitamine A, B, C, E, K, en de mineralen calcium, kalium, fosfor, bètacaroteen, zink, ijzer en koper. Deze gezonde vitamines en mineralen zullen niet zorgen dat je je voetschimmel nooit meer terug zult zien. Maar ze kunnen wel de kans op voetschimmel verkleinen doordat je immuunsysteem een boost krijgt.
  4. Insmeren met (massage)olie. Ja, het zou kunnen werken. Maar wat een professioneel persoon hierover zou zeggen is dat olie een vettige substantie is. Een vettige substantie zorgt ervoor dat de huid in dit geval niet droog zal zijn maar in tegendeel juist gehydrateerd. Een schimmel vestigt zich namelijk het liefst op een warme vochtige plek.
  5. Bij voetschimmel 3x per week insmeren met whiskey. Zodra ik dit las viel mijn mond direct open. Het is niet verstandig om alcohol bij schimmel in de buurt te gebruiken. Alcohol zal de schimmel vast helpen uitdrogen. Maar er zitten verschillende stoffen in whiskey wat je liever niet op je huid smeert. Ik zou zeggen, cheers.
  6. Geen varkensvlees eten. Wellicht dat deze persoon nog verschillende methodes uitprobeerde tegelijkertijd. Want aan het varkensvlees zal het niet gelegen hebben. Er zitten geen bestands delen in varkensvlees die voor voetschimmel zouden kunnen zorgen.
schimmelvoeten

Last van uw voeten?

Het is enorm vervelend dat u last heeft van uw voeten.
Maak nu een afspraak en ik zorg ervoor dat uw voeten weer stralen.