Hoe belangrijk is voetverzorging?

voeten relaxen

Aandacht

U kent het wel, op de koude regenachtige dagen zorg u dat uw voeten warme sokken en wellicht pantoffels of sloffen aan hebben. Misschien denkt u zelfs nog wel aan voetverzorging met een lekker crèmetje omdat de voeten zo droog aanvoelen. U bent goed op weg! Maar weet u dat er nog veel meer meespeelt op zulke momenten?

Voeten hebben liefde nodig.

Met liefde bedoel ik dat u net zoveel moet geven om uw voeten als om de rest van uw lichaam. Dit door middel van voetverzorging! Het dagelijkse leven ziet er vaak zo uit: “U begint de dag met een warme douche, wast uw haren en eindigt wellicht met een body crème. U zorgt dat u er elke dag op en top uitziet door middel van een mooi setje kleding, mooie make-up en om het af te maken misschien een luchtje op.” Maar waarom vergeten we onze voeten? Ze zijn erg belangrijk, ze zorgen ervoor dat u van het ene punt naar het andere komt. Het komt erop neer dat we ze wel een klein beetje afbeulen.

Wat kunt u doen om uw voeten in optimale conditie te houden?

  • Voldoende beweging
  • Een heerlijke voetmassage
  • Voetbad
  • Liever geen zeep gebruiken of pak neutrale zeep
  • De juiste sokken

Voor de verzorging van teennagels, ingegroeide nagels, het weghalen van overtollig eelt of likdoorns liever naar de pedicure. De pedicure is gespecialiseerd in deze verzorging en zal zorgen dat u geen last meer heeft.

Last van diabetes?

Mocht u last hebben van diabetes, dan is het goed om regelmatig uw voeten te controleren, dit het liefste elke dag. Vergeet dan niet de boven- en onderkant van de voet, maar ook tussen de tenen te kijken. Kijk of u veranderingen tegenkomt, denk hierbij aan schrammen, snijwondjes, blaren, eeltplekken, likdoorns, ingegroeide teennagels of tekenen van infectie. Kijk ook of u witte, vochtige, gerimpelde huid ziet. Zorg ervoor dat uw arts, praktijkverpleegkundige of diabetesverpleegkundige bij elk bezoek uw voeten controleert. Raadpleeg altijd een medisch deskundige bij de eerste tekenen van een probleem. Podotherapeuten zijn medisch deskundigen die zijn gespecialiseerd in de zorg voor en de behandeling van uw voeten.

voeten relaxen

Kunnen uw voeten wel wat aandacht gebruiken?

Maak dan nu een afspraak en ik zorg ervoor dat uw voeten weer stralen.